Another Different Kind of Meatballs (Whait…what?!)

IMG_4127 Jo, det är faktiskt sant. Idag gjorde jag (på begäran bör jag kanske tillägga) ännu en slags köttbullar. Mina köttbullar i julas har uppenbarligen satt sina spår då jag nu tydligen verkar ha blivit utnämnd Första Köttbullemakare här i huset. Inte för att jag klagar över det. Matlagning är ju det bästa och att vara utnämnd nummer 1 (oavsett vad det gäller) är ju alltid uppskattat.

Dagens köttbullar var dock något alldeles speciellt, då de var gjorda på kycklingfärs och hade ost- och skinkfyllning. Receptet var inspirerat av Chicken Cordon Bleu, men jag fann det i en sådan där nyttighetsbok så istället för friterade var köttbullarna ugnsbakade. Det kan man ju gå med på, men när de börjar skriva om en gräddsås med minimjölk går det allt för långt. Jag hade tillochmed i en skvätt grädde. Hehe!IMG_4129För att ge nyttighetsboken lite uppskattning (framförallt för att receptet inkluderade smält ost) gjorde jag en sallad som så fint kan dekorera tallriken och få det att se sådär lite extra nyttigt ut. Dock, trots min alldeles lagom dos av sarkasm ska jag erkänna att smakerna i såväl mat och sallad var riktigt bra. Köttbullar fyllda med smält ost kan ju faktiskt inte bli fel, så jag får allt erkänna att detta recept inte var så dumt ändå. Bra jobbat nyttighetsboken! (dock kan vi aldrig veta hur det hade gått utan den där gräddskvätten)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s