I Read The News Today, Oh Boy

IMG_2235I lördags träffade jag min nyfunna svenska vän, Malin, och hennes tyska vän, Laura, för att åka in till DC och gå på ett av denna stads alla miljontals museum, vilket idag blev det populära Newseum (där fick de till en ordvits som heter duga minsann). Strukturen på detta museum är lite annorlunda då man börjar på högsta våningen och jobbar sig sedan neråt (helt galet). Jag tror att detta beror på att de har en “rooftop” på översta våningen och vill få besökarna jätteimponerande av denna så att de inte är så kritiska gentemot resten av museet. IMG_2239Utsikten var sannerligen imponerande måste jag säga, så om min teori stämmer är det ju inte en helt dålig idé från deras sida.IMG_2242Det var fotoförbud i de flesta delarna av museet, vilket var lite synd. En av de få saker man fick ta bild av var utställningen om terrorattentaten mot World Trade Center. Där hade de en del av sändningsantennen från norra tornet, inte direkt i samma skick som den en gång var. IMG_2241Förutom denna utställning kunde man även på detta museum se och uppleva:

  • En 4D-film
  • En utställning av de mest betydelsefulla och kända fotona tagna av journalister under det senaste århundradet. Berörde verkligen.
  • “Bloomberg Internet, TV and Radio Gallery” som visade hur publicering av nyheter har utvecklats genom åren. Tror faktiskt att detta var min favoritavdelning.
  • En jättestor filmduk som konstant visade korta klipp från de största nyhetshändelserna.
  • En lek- och spelavdelning. Perfekt för barnfamiljer (och tre unga aupairer)
  • En utställning om Berlinmuren där de hade en stor bit av själva muren samt ett av dess vakttorn. Måste varit väldigt krångligt att frakta dessa till USA.IMG_2233Jag var busig och tog en bild i Berlinavdelningen fast man inte fick.

Underhållningsmässigt var detta museum genialt. Det riktade sig till alla sinnen och hade en perfekt blandning av bilder, ljud och rörelse. Sen var det ju förstås så att alla utställningar utgick från och ville förmedla att USA’s perspektiv på allt som händer i världen är det enda rätta perspektivet. Nu ska inte en vanlig dödlig som jag uttala mig huruvida detta är rätt eller fel, utan uppmuntrar alla att lyfta den frågan till någon mer kunnig (helst inte med amerikanskt ursprung). Dock måste jag säga att den delen av min hjärna som används till källkritik fick jobba ganska hårt, vilket gjorde det hela ändå ganska lärorikt. IMG_2244Efter museet gick vi till Starbucks för färdkost till hemresan.IMG_2245På vägen såg vi ett brudpar ta bilder bokstavligt talat på vägen.IMG_2246Vi tog tunnelbanan till Courthouse för middag på Fire Works där man kunde få pizza som förrätt och den godaste lemonaden som dryck. En god middag är sannerligen ett av de bästa sätten att avsluta en dag på.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s