You and How Many Girl Scouts?

Sedan jag kom till USA har jag ju varit involverad i ett antal flickscoutsaktiviteter då Molly är truppledare för Sophias flickscoutstrupp. Väldigt snabbt gick jag från att sälja kakor till att bli en Adult Volunteer. Jojo, jag gör stora framsteg i denna karriär. Innan jag vet ordet av kommer jag stå där med flagga, basker och visselpipa med över 50 märken på mitt bälte.

Att jag är registrerad som en Adult Volunteer innebar att jag denna lördag fick åka med Sophias trupp till ett scoutläger i Virginias skogar. En timme motorväg och sedan upp upp i bergen. Denna bergsväg (inte att förväxlas med bergsvägg) var som tagen ur en film. Smala vägar som på sina ställen hade vattenfall rinnandes utmed väggen och lövträd som bara släppte in ynka solglimtar. Det fick mig dock att undra hur tankarna gick hos den person som satte en hastighetsgräns på 55 mph längs den vägen. IMG_1448 IMG_1449 Platsen för lägret var jättefint och väldigt exotiskt för alla stadsamerikaner. Dock tycker ju inte jag att det riktigt räknas som “countryside” om det ligger en halvtimme bort från motorvägen, men så vara. Utsikten var ju inte att klaga på iallafall. IMG_1462 IMG_1461IMG_1450 IMG_1451 Först var det dags för flaggceremonin som  inte bjöd på några större överraskningar. Man tackar gud, Amerika, hissar flaggan och tackar gud och Amerika igen. USAs kreativitet lyser verkligen igenom här.IMG_1456Sedan var det dags för aktiviteter som de äldre trupperna (juniors, cadettes och seniors) håller för de yngre (daisies och brownies). Tjejerna i vår trupp är så kallade cadettes och vi hade en station som vi kallade “Visit the Herbalist”.IMG_1453Där fick de små tillverka egengjord, ekologisk läppbalsam… IMG_1454  IMG_1457 …och badsalt. Så himla enkelt och så roligt. Jag blev lite nostalgisk då jag älskade sådant pyssel när jag var liten och (till mina föräldrars stora glädje) gjorde massor av det.

Detta var såklart ett övernattningsläger (hade ju varit lite värdelöst annars), men då jag hade andra planer för kvällen så åkte jag hem på eftermiddagen. Dessutom är jag inte heller något vidare för tält, framförallt inte när jag måste dela detta med ett antal livliga 12-åringar.  Dagen var iallafall jätterolig och alla scouter samt vuxna verkade väldigt nöjda. Jag tyckte faktiskt att det var mysigt att få uppleva lite av lägerlivet igen. När man får ta det man har och mackor och kaffe är lika uppskattat som oxfilé. Helt okej trots att motorvägen bara var en halvtimme bort.IMG_1459

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s