I’ve got a Bike

I söndags fick jag, Mailys och Jodie en ytterst impulsiv idé att cykla in till DC. Märklig kan man ju kanske tycka då vi har alla slags färdmedel tillgängliga som skulle vara 100 gånger enklare. Nejdå, vi hade minsann bestämt att antingen skulle vi cykla eller inte åka någonstans, så cykel fick det bli.

Efter att på morgonkvisten ha tvingat mina stackars värdföräldrar att ta fram och rusta upp cykeln åt mig (låter värre än vad det var. Jag tog faktiskt hand om disken istället) så bar det av hem till Mailys för att möta mina franska vänner där. Därifrån tog vi oss till Custis Trail som är en cykel- och gångväg som går genom hela Arlington. Helt fantastiskt fint var det längs denna och på många ställen kunde man glömma bort att man var i en storstad och istället ute på en tropisk-liknande landsbygd. Ibland åkte man förbi ett blommigt träd precis samtidigt som vinden svepte igenom det och man åkte igenom en ridå av blomblad. Nu kunde vi ju inte stanna för att ta bilder på allting så ni får tyvärr bara en bild från den vackra naturen.IMG_0872Efter ungefär en halvtimme (och lite förvirring ty vi endast hade Google Maps som hjälpreda) befann vi oss på denna vackra plats.IMG_0853 IMG_0857 IMG_0859 Vi satte oss ner på en bänk och åt glass. IMG_0860 IMG_0861 Sedan var det dags att leta sig hemåt igen. Då vi nästan bara hade nerförsbacke på vägen mot DC insåg vi att hemvägen säkert skulle ta dubbel så lång tid. Trots glassen var vår energi inte direkt större och vår mjölksyra inte lindrigare än när vi lämnade Arlington.

Som tur var ledde hemvägen förbi Lincoln Memorial, vilket jag faktiskt inte hade hunnit se på nära håll innan. Hur mycket folk som helst, men det var inte så konstigt med tanke på den mäktiga utsikten.IMG_0864 IMG_0866 IMG_0867 Notera the Capitol bakom monumentet! (//nöjd fotograf)IMG_0868 IMG_0870 Innan vi åkte över bron till Arlington fick vi se de fantastiska cherry blossoms längs flodkanten. Magiskt.

Precis som vi misstänkte blev hemvägen plågsam för såväl benen som våra solbrända armar och nackar. Men som de jobbiga optimister vi är valde vi att se positivt på saken och ta detta som det bästa träningspasset på länge och en försmak på sommarvärmen (som säkert kommer ge värre solbrännor). Dock kommer det nog dröja ett tag innan vi tar just cyklarna in till DC igen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s