To Come Here and Work in the Sunshine

Denna morgon lyste solen och vi hade ekorrar på baksidan som genom alla dessa akrobatiska konster försökte sno mat från fågelbordet genom att hänga i ett träd som står bredvid. Bra frukostunderhållning! Att det inte längre finns ett spår av snö på marken gav mig en liten extra energikick.

När barn hade kommit till skolan och vuxna hade åkt till jobbet tog jag ut lite av den energin till att rensa lite i Ellas rum samt bädda rent med nya lakan. När jag är i Ellas rum är jag ständigt på min vakt, speciellt när jag är i närheten av utrymmet under och bakom hennes säng. Jag vågar inte ens tänka på när det utrymmet senast har blivit städat och jag drömmer mardrömmar om vad som kan finnas därunder. Jag tycker om att städa, men någonstans går även mina gränser.

Efter att ha fått dit de fräscha lakanen, plockat upp minst ett ton kläder och sorterat alla skönhetsprodukter i kategorier och storleksordning så kändes det inte fullt så farligt längre. Medan jag ändå var igång sorterade jag för säkerhets skull även mina lådor i mitt eget rum (behövde inte spendera lika mycket tid där). Sedan tyckte jag att det var dags för fika vilket såklart innebar ett besök på Northside Social. IMG_0613 IMG_0615 En cappuccino fick sällskap av en lemon tart vars pajdeg jag borde be om receptet på. Tog plats i ett hörn och kunde ostört spendera tid både till datorn, lyssna på andra människors konversationer och läsa. Mycket bättre avslappning än tjafs såsom yoga.

Solen fortsatte skina på eftermiddagen. Jag har nog aldrig upplevt 18 grader (i luften) den första april. Boken fick följa med ut och jag lyckades också tvinga ut Sophia då jag förklarade att Minecraft inte gjorde hennes nya shorts rättvisa.IMG_0617 Efter ett tag blev både jag och Sophia lite rastlösa och bestämde oss för att göra något kreativt. Som riktiga hipsters tog vi ut papper och penna och lyckades tillsammans, med inspiration från naturen och luften runtomkring oss, skapa denna fantastiska…IMG_0621 …jultomte med dekorerad luva, märklig makeup och fevingar. Notera också den lilla nallebjörnen som klänger sig fast på luvan. Det är så att man får tårar i ögonen.

Efter att ha utnyttjat vår kreativa del av hjärnan till fullo (den började nästan gå på högvarv) tänkte vi vara ännu duktigare och vara lite aktiva också. Nej, det var faktiskt inte därför. Enbart för att det är så himla roligt tog vi ut sparkcyklarna. Jag fick en riktigt nostalgitripp till de somrar jag och mina bröder bodde några veckor hos mormor och morfar, då jag och min storebror åkte omkring på sparkcyklar, runt runt  i deras område i flera timmar. Att det fortfarande är så otroligt kul. Jag och Sophia åkte så mycket så att hennes skor gick sönder, då gick vi in och avslutade dagen och med ravioli till middag med resten av familjen. En riktigt fin tisdag.IMG_0623

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s