Comfortable in Your Own Skin

Jag tycker nog att jag borde få betalt för all reklam jag kommer att göra i detta inlägg, men det är förstås för mycket att hoppas på. Betalt eller inte, jag är iallafall väldigt nöjd med min söndag trots att jag vaknade till att regnet öste ner utanför fönstren (om det hade varit innanför hade vi haft problem).

Tidigt på förmiddagen plockade jag upp Danielle och Kimberly för att tillsammans med dem åka till Pentagon City Mall för att äta frukost och försöka göra lite vårshopping. Vi kände oss lite förvirrade ett tag för att man knappt kunde se skillnad på vägen och Potomac River. Det var rejält med regn, men vi tog oss fram till gallerian hela och rena iallafall.The_Fashion_Centre_at_Pentagon_City(Inte jag som har tagit bilden ovan. Bäst att nämna det så att jag inte blir stämd, man måste se upp när man är i USA)

När vi kom fram upptäckte vi till vår förvåning att affärerna öppnade senare än vad vi trodde (det är ju inte Spanien vi bor i), så det fick bli en långfrukost. Dock är ju det alltid uppskattat så det var inget större problem. Tro mig, vi hann med en del shopping ändå.

Shopping för mig är väldigt humörstyrt. Hur jag känner mig för tillfället bestämmer oftast vad och hur mycket jag shoppar. Just nu är min garderob i stort behov av vårkläder, men baserat på allt ifrån vädret till hur trött jag var idag var jag mycket mer sugen på att handla pyjamasar och fluffstrumpor. För att inte riskera att slösa pengar på sådant jag inte behöver (även om alla kan behöva ett par fluffstrumpor) gjorde jag så att jag lämnade klädaffärerna och gick upp till BareMinerals istället.

Grejen med BareMinerals är att det är ganska dyrt i Sverige, och därför har jag alltid trånat efter deras saker men aldrig tagit mig för att faktiskt köpa något. Men nu tusan skulle jag minsann inte gå ut ur denna affär tomhänt! Om jag bara hade vetat vad som väntade mig. Personalen välkomnar en med att fråga vad man är ute efter. Sedan får man slå sig ner på en stol för rådgivning och (om man vill) en helt ny makeup.  I nästan en timme satt jag bara och njöt och för varje steg under sminkningen blev jag allt mer imponerad hur bra produkterna var. Allt bra som jag hade hört om detta märke innan blev bekräftat. IMG_0591Det var längesedan jag njöt så mycket av ett besök i en affär. Självklart var jag tvungen att få med mig alla dessa produkter med mig hem. Denna fina påse fanns i min hand när jag till sist lämnade salongen. Smink i stora lass!IMG_0607 IMG_0609 IMG_0610Okej, det var verkligen inte planerat att jag skulle spendera så mycket som jag gjorde. Men ingen skada skedd då den snälla kvinnan (vars namn var Karlean) ordnade så att jag bara betalade hälften av det egentliga värdet. Är inte det helt fantastiskt? Vill påpeka att jag inte är naiv utan vet att mitt köp idag egentligen är ett bevis att jag är ett offer för de kommersiella makterna och kapitalismen vars avsikt är att låta mig tro att jag har sparat massor av pengar. Men om detta innebär att jag får vara såhär nöjd, då är jag för tillfället okej med att vara ett sådant offer.IMG_0592För att fira detta inköp och för att gömma mig från regnet utanför, spenderades resten av dagen med tv-serier samt lite svenskt godis. Fin söndag.IMG_0605

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s