Hungry Hearts

Idag var det “snöstorm” i DC, vilket innebar att skolorna var stängda och folk kunde inte ta sig till jobbet. Nu är det ju så att när man är från Sverige så har man svårt att ta två decimeter snö på allvar. Vi skrattade åt att jag igår vid middagen satt som helt likgiltig medan Molly i förskräckt ton visade för den chockade familjen hur mycket snö som skulle komma idag. Jag förklarade att i Sverige stänger man inte ens skolorna när snön står upp till taket. Vi spänner bara fast våra isbjörnar vid släden och biter ihop.

Hursomhelst, något positivt var vi ju tvungna att få ut av det här vädret. Imorgon är det ju fettisdagen aka semmeldagen i Sverige, så självklart gjorde jag semlor åt hela familjen!

IMG_0152

Efter att ha haft två svenska aupairer så har min familj självfallet den engelska översättningen av Sju Sorters Kakor. Jag fick dock lära dem hur man säger “semlor” på svenska och inte “lenten buns” som denna bok hävdar är det rätta namnet. Har ni någonsin hört en översättning av tex. tortillas eller macarons? Nej, då ska det minsann inte vara någon översättning av semlor heller!

IMG_0155Blev väldigt nöjd med bullarna. Ella (som bevakade varenda lilla steg i mitt bakande) var tvungen att prova en neutral och jag fick fullt godkänt.

IMG_0156Måste säga att jag är nöjd med resultatet. Jag lyckades till och med få mandelmassan att smaka exakt som den gör i köpta semlor. Hur jag lyckades är en annan fråga.

IMG_0159Jo, jag nämnde ju att familjen har haft två svenska aupairer tidigare. Jag blev ytterst chockad när jag hörde att familjen trots detta aldrig hade hört talas om semlor eller semmeldagen! Därför blev jag extra glad att mina semlor blev så bra som jag ville att de skulle bli. Familjen tycker förresten att det är väldigt roligt att vi har både en dag dedikerad åt kanelbullar och en åt semlor. Ja, det säger väl en del om den svenska kulturen antar jag.

IMG_0160Väldigt bra glädjespridare denna snöiga vinterdag!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s